Waarom ET trainen?

Elastische Terugslag heeft alles te maken met gezonde achillespezen, perfecte kuiten, degelijke stabiliteit/evenwicht en soepel het zwaartepunt gebruiken. Ik weet dat we allemaal het idee hebben van een looptraining dat er het grootste gedeelte moet/mag gelopen worden.

Enkel in een begeleiding/trainingsschema is het de plicht van je coach om aandacht te hebben voor de op het eerste gezicht minder hippe onderdelen. Echter onderdelen die een behoorlijk verschil maken op middellange termijn. Zo een training is dus het ET verhaal stimuleren. Looptechniek loopt recht evenredig met je vermogen om op de juiste manier ET aan het werk te zetten. En alles komt daarbij aan bod/

1/ Je neerkomen, je landen, je opladen, je afstoten en je bijtrekken. 2/ Je cadans 3/ Je contacttijd met de grond 4/ Je schoeisel en bij uitbreiding je voetkwaliteit 5/ heup- en enkelflexie 6/ je vermogen om je zwaartepunt te beheersen 7/ …

De volgende maanden wordt in het coachingprogramma bij Footrooms Running Academy ingezet op het stimuleren van dit vermogen. Exclusief voor gecoachte atleten dus. Heb je vragen, footrooms@maisonjohn.com.

Leave a Reply